AV Growth -ohjelma käynnistyi vauhdikkaasti

Kuvassa suuri osa AV Growthin osallistujayrityksistä, organisaattoreita ja ohjausryhmää yhteisellä illallisella Tampereella 2. lokakuuta.

Film Tampereen, Tampereen ammattikorkeakoulun ja ruotsalaisen Yrkesnämnden för Film och TV:n (YNFT) yhdessä pyörittämä AV Growth -hanke käynnistyi lokakuussa ensimmäisessä yhteisessä työpajassa Tampereella.

AV Growth on EU:n Interreg Central Balticin rahoittama, kolmevuotinen hanke, jonka tarkoituksena on kasvattaa niin sanottua crossborder-yhteistyötä neljän osallistujamaan kesken: Suomen, Ruotsin, Viron ja Latvian. Hankkeeseen sitoutetaan mukaan näistä neljästä maasta yhteensä 24-30 AV-alan kasvuyritystä, joita tullaan seuraavien vuosien aikana sparraamaan eteenpäin liiketoiminnassa, kouluttamaan useissa eri työpajoissa sekä tarjoamaan yrityksille henkilökohtaista mentorointia ja verkostoitumista. Mukaan valittiin yrityksiä eri toimialoilta: niin AV-alan tuotantoyhtiöitä, peliteollisuutta, VR-alan ammattilaisia kuin agentuuri- ja casting-toimintaakin. Törmäyttämällä yhteen erilaisia luovan alan yrityksiä pyritään luomaan aidosti uudenlaisia yhteyksiä ja tarjoamaan mahdollisuuksia kehittää sellaisia toimintamalleja ja innovaatioita, mitä ei ole vielä keksitty tai alalla käytössä. Hankkeen yleisenä tavoitteena on tukea AV- ja luovan sektorin kasvuyrityksiä kansainvälisessä kasvussa sekä suurempien, kansainvälisten yhteistyöhankkeiden kehittämisessä ja työstämisessä.

Film Tampereen keskeisimpänä tehtävänä hankkeen aikana on suunnitella ja organisoida mukaan valituille yrityksille kuusi erilaista työpajaa, hankkia yrityksille mentorit, fasilitoida mentoritoimintaa sekä seurata yritysten kasvua. Hankkeen ensimmäinen työpaja pidettiin Tampereella Music x Median yhteydessä 2.-3. lokakuuta. Mukaan valituista 30 yrityksestä jopa 27 yritystä pääsi paikan päälle Tampere-talolle; 14 yritystä Suomesta, 5 Ruotsista, 4 Virosta ja 4 Latviasta. Kahden päivän koulutus piti sisällään intensiiviset luennot yritysmaturiteetista ja kasvustrategian rakentamisesta, tiimityöskentelystä ja luovasta ajattelusta, sekä henkisestä hyvinvoinnista kasvun ja johtajuuden työkaluna. Päivien aikana tehtiin myös yhteisiä tehtäviä muiden osallistujien kanssa ja saivatpa yritykset myös kotitehtäviä omaa strategiatyöskentelyä varten.

AV Growthin seuraava fyysinen workshop järjestetään Göteborgin elokuvajuhlien yhteydessä tammikuussa Ruotsissa, ja sitä ennen yrityksiä tavataan ja toimintaa sparrataan etänä. TAMK:n media-alan opiskelijat työstävät hankkeen aikana workshopeista podcast-lähetyksiä sekä videotallenteita, joita pääsee katsomaan niiden valmistuttua hankkeen virallisilta nettisivuilta täältä.

Teksti: Niina Virtanen, video: Anniina Salminen / SuperStory Oy